Skriv ut den här sidan

Stöd till förändring

Funderar du över dina alkoholvanor? Eller oroar du dig över någon annans alkoholvanor? Ring till oss. Vi ger dig stöd att uppnå en förändring.

Alkohollinjen är ett lättillgängligt alternativ. Du behöver inte boka tid i förväg, samtalet är kostnadsfritt och du kan vara anonym.

Rådgivarna på Alkohollinjen arbetar med evidensbaserade metoder och är utbildade för att hålla rådgivande samtal via telefon. När du ringer till oss får du möjlighet att sortera dina tankar. Du behöver inte ha bestämt dig för vad du vill göra.

Vi kan även erbjuda uppföljande samtal där vi stämmer av vad som hänt sedan sist. Om du vill ha uppföljande samtal med Alkohollinjen, kan du välja mellan att ringa själv eller att bli uppringd av oss.

Har du frågor som är mer medicinskt inriktade, eller ett behov av att träffa någon och prata ansikte mot ansikte? I så fall hjälper vi dig att hitta rätt.

”Samtalet var språngbrädan för mig att ta tag i problemet, jag vågade vara öppen” [Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, 2012:3]

Att anonymt få berätta och sätta ord på sina tankar kring alkoholen kan för många vara precis det som behövs för att påbörja en förändring. Många vi har pratat med har också upplevt att det respektfulla bemötandet de fått har gjort det lättare att söka annan hjälp.