Chatta med beroendevården

Nu är det möjligt att chatta med beroendevården. Chattfunktionen i Alltid öppet erbjuder information, rådgivning och tidsbokning till hjälp inom Beroendecentrum Stockholm eller Maria Ungdom.

 

Information, rådgivning och tidsbokning

Om du vill få hjälp inom beroendevården finns det möjlighet att boka en tid genom chattfunktionen. Och om du funderar på att söka hjälp finns det möjlighet att få svar på dessa funderingar. Exempelvis om det finns funderingar kring hur beroendevården kan hjälpa, vilket behandlingsutbud som finns och hur det går till vid ett besök. Det är även möjligt att få rådgivning.

Den ena chatten, ”Chatta med beroendevården”, erbjuder chattmöjlighet till vuxna som är 18 år eller äldre. Den andra chatten, ”Chatta med Maria Ungdom”, erbjuder chattmöjlighet för unga vuxna, mellan 18- 25 år, och föräldrar till ungdomar.

Chatten finns i Alltid öppet

Alltid öppet är Region Stockholms vårdapp. I Alltid öppet finns ”Chatta med din mottagning” och alternativen ”Chatta med beroendevården” respektive ”Chatta med Maria Ungdom”. Där finns även en beskrivning av de två chattarna.

I chatten kan frågorna formuleras i lugn och ro, och det är möjligt att återkomma med följdfrågor. Beroendevården svarar på frågorna så snart de kan (på helgfria vardagar). När frågorna är besvarade skickas ett meddelande till frågeställaren.

Till information om Alltid öppet på Stockholms läns sjukvårdsområdes webbplats

Publicerad: 2021-05-03