Vad är alkoholproblem?

Den viktigaste frågan för oss på Alkohollinjen är hur du som ringer in själv upplever situationen.

En fråga som ibland dyker upp i samtalen till Alkohollinjen är vad som är "normalt" drickande och vad som är alkoholproblem. Problematiskt drickande kan se ut på många olika sätt. Det finns vissa generella rekommendationer från Socialstyrelsen, och test du kan göra för att se hur dina eller din anhöriges alkoholvanor förhåller sig till dessa. Det finns även medicinska diagnoser för beroende som läkare kan ställa.

Den viktigaste frågan för oss på Alkohollinjen är dock hur du som ringer in själv upplever situationen. Vad får alkoholen för konsekvenser för dig och dina anhöriga? Oavsett om alkoholen redan skapat problem eller om du är orolig för framtiden är du välkommen att ringa till oss. Att ringa till oss är att ta situationen på allvar, och att ta ett steg närmare förändring.

Vanliga frågor om alkohol

På Alkoholhjälpens webbplats har vi samlat några vanliga frågor som vi brukar få. Där hittar du också fakta om alkohol och alkoholens effekter. Hittar du inte det du söker kan du ställa en fråga till rådgivarna eller till andra användare på forumet.